Repertoire

Afro-Cubaanse traditie als basis

Het repertoire van Coro Cantoro bestaat grotendeels uit Cubaanse liedjes, die hun oorsprong vinden in de Afro-Cubaanse traditie. Ook worden er liedjes uit Zuid-Amerika vertolkt, evenals eigen composities en arrangementen van dirigent Jorge Martínez Galán. Ze zijn geschreven vanuit Jorge’s Cubaanse ‘roots’, maar overduidelijk ook beïnvloed door de Nederlandse cultuur en die van andere landen. Zijn werk onderscheidt zich door humor, intensiteit, gebruik van polyfonie en ritmische variaties.

Jorge laat zich inspireren door het werk van wereldberoemde kunstenaars, maar ook door gebeurtenissen die de voorpagina’s van het nieuws halen. Zo ontstonden de liedjes ‘Rembrandt en Coro Cantoro’ en ‘Miguel Angelo en Coro Cantoro’. Maar, helaas als gevolg van de tsunami in 2004, ook het liedje ‘Asia y Africa’.

Bij het Kroegkorenconcours van 2005 (Amsterdam) ontving Jorge voor zijn ‘Canción de los drankjes’ de speciale ‘Cuba Libre Award’.

Alle liedjes worden in het Spaans gezongen, maar beheersing van de Spaanse taal of zangervaring zijn geen vereisten om lid te kunnen worden van Coro Cantoro.