Over ons

In 2002 richtte Jorge Martínez Galán het gemengde amateurkoor Coro Cantoro op (letterlijk: ‘Zingen uit het hart’). Het leek hem fantastisch om het uitgebreide, overwegend Cubaanse, repertoire aan liedjes dat hij uit zijn vaderland Cuba had meegenomen, door Nederlanders te laten zingen!

Intussen is Coro Cantoro uitgegroeid tot een hechte groep van ruim vijftig enthousiaste vrouwen en mannen, die samen vier stempartijen vertegenwoordigen: sopranen (S), alten (A), tenoren (T) en bassen (B).

Coro Cantoro , ook wel ‘het zonnigste koor van Nederland’ genoemd, geniet door regelmatige optredens steeds meer bekendheid. December 2005 werd de eerste cd, ‘Coro Cantoro’ , gepresenteerd (inmiddels uitverkocht) en in 2007 maakte het koor een boeiende en leerzame studiereis naar Cuba. Tijdens deze trip werden ook de meeste opnames gemaakt voor een tweede cd: ‘Dulce Embeleso’ (‘Zoete betovering’). Deze Cuba-reis smaakte naar meer en kreeg mei 2011 een succesvol vervolg. Op 5 mei 2014 Coro Cantoro Goes Cuba!!! met o.a. het programma LA NUEVA CULTURA. Dit programma is een groot succes geweest en zal in het kader van culturele uitwisseling met Cuba een vervolg krijgen in 2018. Plannen hiervoor zijn in een voorbereidend stadium.

Inmiddels zijn er ook twee DVD’s uitgekomen enwel van het muziekspektakel in 2012 in de Westergas Unie “CANTATE CANTORO”, met een vervolg van deze Cantate in de Meervaart in 2015 en een DVD opgenomen tijdens onze studiereis in 2014, genaamd “DE HOLANDA TRAIGO UN CANTAR”.  Beide DVD’s zijn voor de verkoop beschikbaar.

Bij de koorleden voeren plezier in zingen, humor en ontspanning de boventoon. Dat past uitstekend bij de vrolijke muziek die zij maken.  Regelmatig worden kooravonden georganiseerd in het kader van Doe Maar Lekker Zingen, waar iedereen van harte welkom is, dus naast koorleden en oud-koorleden eventuele aspirant-leden en alle familie en vrienden.

Muzikaal leider/directeur Jorge Martínez Galán is met recht trots op zijn mensen. En zij op hem!

Coro Cantoro boeken ?