Premiere Cantate Cantoro, 15 maart in de Meervaart, Amsterdam.

Cantate Cantoro: Een uniek muziekspektakel

Muziek op iedere straathoek, salsa, palmen, witte stranden, sigaren en goede rum…..wie raakt er nu niet in warme zomerse sferen bij het horen van Cubaanse klanken…..?
Luister naar de Cantate Cantoro en je hoort een sprankelend mondiaal muziekspektakel.
De Cubaanse dirigent en componist Jorge Martínez Galán weet precies hoe hij het beste uit verschillende (muziek)culturen kan halen… om vervolgens met de ingrediënten iets nieuws te bereiden!

Deze Cantate is een samenwerkingsverband tussen professionele muzikanten en zangers uit alle windstreken en het Cubaanse koor Coro Cantoro. Dit spektakel is te zien en te beleven op 15 maart in de Meervaart, Amsterdam. Het koor wordt ondersteund en afgewisseld door o.a. zanger Ariel Bridon en zangeres Lisbeth Anker, de beste Bolero vertolkster in Nederland, en het tropisch kinderkoor Olé.

Repertoire

De ruim 60 koorleden zingen en swingen niet alleen traditionele liedjes als “Guantanamera” of “Cielito Lindo”, maar juist ook nieuwe, door Martínez Galán gecomponeerde stukken met titels als “Mambo Holandés”, “Canción de los Drankjes” of “Poldertonada”. En ze zijn al lang gewend dat hun dirigent tussendoor af en toe salsa danst… op klompen!

De line-up is inmiddels bekend en als volgt:

Alvaro Pinto Lyon , Gitaar, tres, charango en tenor. Geboren in  Santiago de Chili en brede ervaring bij Quilapayun, Barocco Andino, Amankay en Winanda del Sur. Verder met diverse koren  stukken als de Misa Criolla, Misa Por la Paz y la Justicia, Romancero Gitano, Navidad Nuestra uitgevoerd.

Leslie López, Electric bas en contrabas.  Afkomstig uit Puerto Rico en opgetreden in de volgende bands, zoals:New Cool Collective, Nueva Manteca, Cubop City BB,  Conexión Latina, Alfredo Rodriguez en sessie opname/begeleider bij niet minder dan Treintje Oosterhuis, Guus Meeuwis en Candy Dulfer

Jose Cerezo, percussie set
Adriaan Joaquín Correa, geboren in Amsterdam en gespecialiseerd in Afr0-Cubaanse percussie en opgetreden met vele grote Cubaanse bands, zangers en muzikanten
Alex Rodriguez Cala, Trompet

en volg ons op Facebook Pagina Stichting Conexion Latina of Coro Cantoro!

Ook onder http:\\www.meervaart.nl vind U alle details om en rond de voorstelling.

De Cantate

Datum : Zondag 15 maart 2015
Locatie : Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam
Aanvang : 14.00 uur
Entree : €19,50 incl. pauzedrankje, kinderen t/m 12 jaar €14,50
Kaartverkoop : www.meervaart.nl
Lees hier meer over Cantate Cantoro

 

nieuwcantateflyer