Cantate Cantoro


Muziek op iedere straathoek, salsa, palmen, witte stranden, sigaren en goede rum…..wie raakt er nu niet in warme zomerse sferen bij het horen van Cubaanse klanken…..?
Luister naar de Cantate Cantoro en je hoort een sprankelend mondiaal muziekspektakel.
De Cubaanse dirigent en componist Jorge Martínez Galán weet precies hoe hij het beste uit verschillende (muziek)culturen kan halen… om vervolgens met de ingrediënten iets nieuws te bereiden!

Cantate Cantoro maart 2015

De Cantate is een samenwerkingsverband tussen professionele muzikanten en zangers uit alle windstreken en het Cubaanse koor Coro Cantoro. Dit spektakel is te zien en te beleven op 15 maart in de Meervaart, Amsterdam. Het koor wordt ondersteund en afgewisseld door o.a. zanger Ariel Bridon en zangeres Lisbeth Anker, de beste Bolero vertolkster in Nederland, en het tropisch kinderkoor Olé.

Kaarten kopen

U kunt op de website van de Meervaart kaarten kopen voor de Cantate Cantoro.

Droom

In 2011 is de Stichting Conexión Latina opgericht. De stichting verspreidt door middel van universele cultuuruitingen als muziek, zang, dans en theater de Latijns-Amerikaanse (muziek-) cultuur in Nederland en daarbuiten. Aan de hand van deze universele cultuuruitingen en het plezier dat iedereen daaraan beleeft, wil de Stichting de verbinding en integratie tussen verschillende culturen bewerkstelligen en verbeteren.
Cantate Cantoro is een van de projecten onder de paraplu van de Stichting.

Dromen komen uit

In 2007, 2011 en 2014 maakte Coro Cantoro boeiende en leerzame studiereizen naar Cuba waarover de documentaire “De Holanda Traigo un Cantar” is gemaakt. Deze documentaire laat de hoogtepunten van deze reizen zien en van het concert “La Nueva Cultura”, een samenwerking met 3 professionele koren uit Cuba.
Dit is de nieuwste productie van de Stichting.

Voor meer informatie over de Cantate ga naar de website van Stichting Conexion Latina of neem contact op met de stichting.